Rechercher dans ce blog

Tuesday, June 22, 2021

Gerechtelijk onderzoek geopend naar PFOS-vervuiling door 3M in Zwijndrecht na klacht inwoners - VRT NWS

De vervuiling door de chemische fabriek 3M in Zwijndrecht kwam aan het licht door de graafwerken in het kader van de Oosterweelverbinding. In de grond rond de werf werden hoge concentraties van de chemische stof PFOS gevonden, wat allerlei gezondheidsklachten, zoals kanker, kan veroorzaken. 

Hoewel het probleem al jaren bekend was, duurde het tot nu vooraleer er maatregelen werden genomen. Op verschillende plekken wordt het eten van eieren van eigen kippen afgeraden, voor zwangere vrouwen en kinderen moet er ook worden opgepast met groenten uit de eigen tuin. 

In het Vlaams Parlement wordt er momenteel een parlementaire onderzoekscommissie opgericht die moet uitzoeken wie wat wanneer wist en of er fouten zijn gebeurd. 

Meer informatie over PFOS (of PFAS) vind je in dit bericht

Adblock test (Why?)


Gerechtelijk onderzoek geopend naar PFOS-vervuiling door 3M in Zwijndrecht na klacht inwoners - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...