Rechercher dans ce blog

Tuesday, May 4, 2021

Belgische overheid is getroffen door ddos-aanval bij Belnet - Tweakers

Belnet heeft dinsdag te maken met een ddos-aanval. Onder andere het eHealth-gezondheidsplatform, de FOD Justitie en de Belgische Defensie hebben daardoor problemen. Ook gaan hoorzittingen in de Kamer niet door omdat aanmelden niet lukt.

De ddos-aanval begon om 12 uur 's middags en is 'duidelijk gericht op heel ons netwerk en niet één specifieke dienst of één specifieke klant', zegt een woordvoerder van Belnet tegen Data News. Belnet probeert de aanval af te wenden, maar volgens de statuspagina zijn er nog altijd problemen bij diverse klanten.

Belnet is het Belgisch computernetwerk voor onderzoeksdoeleinden en dat wordt gebruikt door zo'n 200 organisaties, waaronder universiteiten, onderzoeksinstellingen en overheidsdiensten. Door de ddos-aanval melden diverse overheidsdiensten storingen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld problemen ondervinden bij het inloggen op het eHealth-gezondheidsplatform.

Lezers van Data News zeggen tegen de publicatie ook problemen te ondervinden bij de applicaties van FOD Financiën zoals MyMinFin en Tax-on-Web. De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers laat op Twitter weten dat slechts enkele commissies doorgaan. De aanval is voor zover bekend nog niet opgeëist.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)


Belgische overheid is getroffen door ddos-aanval bij Belnet - Tweakers
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...