Rechercher dans ce blog

Wednesday, May 5, 2021

Amerikaanse ex-president Donald Trump mag (nog) niet terugkeren naar Facebook - VRT NWS

Vandaag heeft een deels onafhankelijke toezichtsraad van Facebook beslist om die verbannning van Trump voorlopig te handhaven. Anderzijds spreekt de raad over "een arbitraire beslissing van het bedrijf". Binnen de zes maanden zou Facebook zich definitief moeten uitspreken over deze sanctie, gebaseerd op de ernst van de overtredingen en schade die in de toekomst nog kan worden aangericht. 

De raad heeft echter ook kritiek op Facebook zelf omdat die Trump definitief en zonder duidelijke procedures geschrapt had. "Facebook heeft zijn verantwoordelijkheid proberen te ontlopen door eerst een vage beslissing zonder veel procedures te nemen en die dan door te verwijzen naar de raad", aldus de mededeling van de toezichtsraad. 

Op zich heeft die beslissing niet zo heel veel belang, want Trump maakte vooral gebruik van Twitter om zijn meningen en plannen de wereld in te sturen. 

Adblock test (Why?)


Amerikaanse ex-president Donald Trump mag (nog) niet terugkeren naar Facebook - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...