Rechercher dans ce blog

Wednesday, May 12, 2021

Ahold Delhaize verhoogt winstprognose na sterke jaarstart - De Tijd

De omzet van de retailer Ahold Delhaize steeg in het eerste kwartaal met ruim 5 procent. De groei kwam vooral uit Europa en van de onlineverkoop.

Ahold Delhaize zag de omzet in het eerste kwartaal met 5,8 procent aandikken (bij constante wisselkoersen) tot 18,26 miljard euro. Dat is meer dan verwacht door analisten (17,3 miljard). De groei kwam uit Europa met een stijging van de vergelijkbare omzet van 8,3 procent. 'Corona stuwde de vraag, vooral in de maanden januari en februari. Onze merken in de Benelux en Tsjechië waren goed voor een sterke groei.'

Onderaan de resultatenrekening komt de 'onderliggende' winst per aandeel uit op 0,54 euro, een daling met 2,6 procent. Die daling was verwacht door de vergelijking met maart 2020, de maand waarin de wereld aan het hamsteren sloeg door corona. Analisten dachten aan een winst per aandeel van 0,46 euro.

Voor heel 2021 verhoogt de warenhuisketen de jaarwinstprognose. Ahold Delhaize verwacht een toename van de winst per aandeel tegenover 2019 tussen 10 en 15 procent. De vorige prognose was een toename van 5 tot 10 procent. Ahold Delhaize vergelijkt liever met het precoronajaar 2019, in plaats van het ongewone 2020. Bovendien telt 2019 net als 2021 52 weken, 2020 telde een week meer.

Meer online

inkoop eigen aandelen
Ahold Delhaize zal voor 1 miljard euro eigen aandelen inkopen.

Ahold Delhaize verhoogt ook de verwachtingen voor online-verkoop (zoals met Bol.com in België). De groep rekent op een stijging van de onlineomzet dit jaar met 40 procent, tegenover een eerdere groeiprognose van 30 procent. In de VS rekent Ahold Delhaize op 70 procent groei online, in plaats van de eerdere 60 procent. Voor Bol.com houdt Ahold Delhaize voortaan rekening met 5,5 miljard euro omzet, 500 miljoen euro meer dan eerder vooropgesteld.

Voor de vrije kasstroom blijft Ahold Delhaize bij een verwachting van 1,6 miljard euro in 2021. 'We liggen nog altijd op schema om 5,6 miljard euro vrije kasstroom te realiseren over 2019-2021', klinkt het. De aandeelhouder krijgt een deel van die vrije kasstroom te zien. De groep herhaalt dit jaar het dividend met 40 à 50 procent te willen verhogen. Bovendien koopt de groep voor 1 miljard euro eigen aandelen in.

Adblock test (Why?)


Ahold Delhaize verhoogt winstprognose na sterke jaarstart - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...