Rechercher dans ce blog

Wednesday, April 28, 2021

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voert druk op: "Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividend" - VRT NWS

Door het afspringen van het loonoverleg ligt de bal nu in het kamp van de federale regering. Conner Rousseau, voorzitter van regeringspartij Vooruit, pleit daarbij openlijk voor een loonsverhoging van meer dan 0,4 procent, zeker in sectoren die het tijdens de coronacrisis goed gedaan hebben. Anders dreigt hij ermee de dividenduitkeringen voor aandeelhouders te blokkeren, op basis van de loonwet van 1996.

"Ik krijg aan de kassierster in de supermarkt niet uitgelegd dat daar winst gemaakt wordt, dat de aandeelhouders daar dividenden zouden uitgekeerd krijgen en dat er voor haar geen loonsopslag in zit. Dat is niet rechtvaardig. Ik hoop dat er nog een akkoord uit de brand kan gesleept worden. Maar laat het een duidelijk signaal zijn: als er écht voor die mensen geen loonsopslag in zit, dan zullen wij zeggen dat er geen dividend kan uitgekeerd worden", aldus Conner Rousseau.

Hoe zo'n blokkering op uitkering van dividenden concreet zou moeten worden uitgevoerd en hoe de eventuele gevolgen ervan zouden worden aangepakt, moet Rousseau naar eigen zeggen nog bekijken. "Het is geen evidente. Maar het is ook niet evident om tegen mensen te zeggen dat zij niets krijgen en dat het allemaal gaat naar de aandeelhouders."

(bekijk hier de reactie van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en lees verder onder video)

Let's block ads! (Why?)


Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voert druk op: "Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividend" - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...