Rechercher dans ce blog

Wednesday, March 31, 2021

Markten Live Beleggingsbladen verdeeld over komst Ekopak - De Tijd

Test-Aankoop Invest vindt het waterbehandelingsbedrijf uit de portefeuille van Marc Coucke koopwaardig. De Belegger raadt aan de kat uit de boom te kijken.

Werd de beursgang van Club Brugge vorige donderdag nog te elfder ure afgeblazen, dan staat die van Ekopak woensdag al vast. CEO Pieter Loose, voorzitter Pieter Bourgeois en aandeelhouder Marc Coucke zullen morgenvroeg de openingsbel luiden in Brussel. Bourgeois is behalve Ekopak-voorzitter ook investment manager bij Alychlo, het vehikel van Coucke.

Ekopak trekt naar de beurs tegen 14 euro per aandeel. Volgens meerdere bronnen nam de vraag naar Ekopak-aandelen toe na de bekendmaking van de vastlegging van de introductieprijs aan de onderkant van de prijsvork en het engagement van Coucke om ook in te tekenen. De overtoewijzingsoptie zou gelicht worden.

Enkel institutionele beleggers mochten inschrijven op de eerste beursgang van het jaar op Euronext Brussel. Net als bij de beursgang van Unifiedpost in september vorig jaar kunnen kleine beleggers pas kopen na de openingsbel.

Door de aard van de activiteit zal Ekopak in de smaak vallen bij duurzame beleggers. Ekopak helpt industriële bedrijven water te besparen en te recycleren. De bedrijven betalen voor het waterverbruik. Dat is het Water-as-a-Service (Waas)-concept.

'Zonder twijfel een groeibedrijf'

'Laat u niet verleiden door mogelijke euforie op de eerste beursdagen en blijf even afzijdig', raadt het beursblad De Belegger aan. 'Het dienstenmodel heeft een groot potentieel, maar het moet zich nog bewijzen. Het is pas in 2020 uitgerold. Ekopak is zonder twijfel een groeibedrijf, maar het trekt duur naar de beurs, zoals alle duurzame aandelen.'

Test-Aankoop Invest laat zich positiever uit. 'We vinden het aandeel interessant tegen de huidige prijs. Wie wat meer risico schuwt, mag dit potentiële groeiaandeel op de beurs kopen', klinkt het.

Ekopak heeft als beursticker EKOP. Berenberg en KBC Securities begeleiden de operatie.

Let's block ads! (Why?)


Markten Live Beleggingsbladen verdeeld over komst Ekopak - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...