Rechercher dans ce blog

Monday, March 29, 2021

Coronacijfers blijven stijgen (maar minder snel) - Het Nieuwsblad

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijft stijgen, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. De stijging in met name het aantal besmettingen is echter minder uitgesproken dan de voorbije dagen.

Tussen 19 en 25 maart werden gemiddeld 4.705 nieuwe gevallen van Covid-19 per dag geregistreerd, een toename van 22 procent in vergelijking met de week ervoor. Die stijging is wel minder dan de voorbije dagen: toen ging het respectievelijk om 32, 31 en 27 procent. Sinds het begin van de pandemie werden in ons land in totaal 870.757 gevallen opgetekend.

Het reproductiegetal (het aantal mensen dat een besmet persoon op zijn beurt besmet, nvdr.) bedraagt nu 1,12. De positiviteitsratio van de 66.100 tests die dagelijks gemiddeld werden afgenomen bedraagt 7,7 procent.

Tussen 22 en 28 maart waren er dagelijks gemiddeld 241,1 ziekenhuisopnames, een stijging van 22 procent tegenover de vorige referentieperiode. Er liggen nu 2.691 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensive care.

In dezelfde periode stierven gemiddeld 28,3 mensen per dag aan het virus (+17,9 procent).

Let's block ads! (Why?)


Coronacijfers blijven stijgen (maar minder snel) - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...