Rechercher dans ce blog

Wednesday, June 23, 2021

Europees Commissievoorzitter von der Leyen scherp voor Hongarije: antihomowetgeving "is een schande" - VRT NWS

Von der Leyen wond er geen doekjes om en noemde de nieuwe wetgeving "een schande". "Ze discrimineert overduidelijk tegen mensen op basis van hun seksuele geaardheid en gaat in tegen alle fundamentele waarden van de Europese Unie: gelijkheid, menselijke waardigheid en fundamentele mensenrechten. We zullen op deze principes geen compromissen sluiten. Ik geloof in een Unie waarin je vrij bent om te houden van wie je wil."

Gisteren schaarden 14 EU-lidstaten zich achter een verklaring waarin ze de nieuwe wetgeving veroordelen en de Commissie oproepen om concrete actie te ondernemen, als dat moet via het Europees Hof van Justitie. De Commissie liet verstaan dat ze de nieuwe wetgeving nog onderzoekt en bekijkt welke stappen ondernomen moeten worden.

Von der Leyen maakte vandaag duidelijk dat ze "alle macht van de Commissie zal gebruiken om ervoor te zorgen dat de rechten van alle Europese burgers gegarandeerd worden, wie je ook bent en waar je ook woont". Von der Leyen droeg haar bevoegde commissarissen intussen op om een brief te schrijven naar de Hongaarse regering waarin de Commissie haar bezorgdheid uit over de wettelijkheid van de nieuwe wetgeving.

Bekijk de reactie van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen:

Adblock test (Why?)


Europees Commissievoorzitter von der Leyen scherp voor Hongarije: antihomowetgeving "is een schande" - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...