Rechercher dans ce blog

Monday, May 10, 2021

Galapagos tuimelt naar laagste peil sinds 2016 - De Tijd

Veel vertrouwen is er niet in de strategische ommezwaai. 'Beleggers zaten in Galapagos voor het onderzoeksplatform, niet voor het overnametalent', klinkt het.

De kloof kwam er na een dubbele opdoffer. Vlak voor Kerstmis ontzegde de Amerikaanse poortwachter FDA het verhoopte goudhaantje filgotinib de toegang tot de lucratiefste markt ter wereld. Vervolgens moesten de Mechelaars het onderzoek naar het potentiële longziektemiddel ziritaxestat, het next best thing in de onderzoeksportefeuille, staken.

Door de dubbele mokerslag op het onderzoeksfront is het aandeel Galapagos sinds de piek in februari 2020 al drie kwart van zijn waarde verloren.

Het aandeel van de biotechnologiegroep tuimelt in het spoor van de verse uitschuiver op Wall Street vrijdagavond 6,5 procent lager naar 59,01 euro, het laagste peil sinds eind 2016. Sinds de piek in februari 2020 verloor het aandeel 74 procent.

Analisten zijn niet overtuigd van de ommezwaai. 'De reden om in Galapagos te beleggen was altijd het onderzoeksplatform, niet het overnametalent', stelt het Amerikaanse beurshuis Stifel in een update.

Daarnaast speelt ook een technische factor. Volgens het persbureau Bloomberg is de kans groot dat dinsdag, bij de halfjaarlijkse herziening van de invloedrijke beursbarometers van MSCI, Galapagos zijn zitje verliest. Die potentiële exit weegt nu al op de koers, aangezien beleggers verkopen in anticipatie op verkopen door fondsbeheerders die de MSCI-index schaduwen.

Adblock test (Why?)


Galapagos tuimelt naar laagste peil sinds 2016 - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...